Translate

среда, 17. октобар 2012.

KOKA KOLA PIĆE ZA GENOCID


ŠTA SVE ULAZI U SASTAV OVOG POPULARNOG PIĆA :
1. Fenilalanin (Phenylalanine) - Utiče na lučenje serotonina (hormon zadovoljstva) koji izaziva zavisnost!

2. Fosforna kiselina (Phosphoric acid) - E338 - Smanjuje gustinu kostiju, jer vezuje kalcijum i magnezijum i stvara soli koje se ne apsobuju. Takođe izaziva bolesti bubrega, kao i stvaranje kamena!

3. Natrijum ciklamat (Sodium cyclamate) - E952 - Veštački zaslađivač koji je 1969.god. zabranjen, jer je otkriveno da formira kancerogenu materiju u organizmu!

4. Acesulfam  (Acesulfame potassium) - E950 - Veštački zaslađivač za koji se tvrdi da nije dovoljno testiran pre puštanja u upotrebu i za koji se sumnja da je kancerogen!

5. Aspartam (Aspartame) - E951 - Sumnja se da je štetan za mozak i da izaziva tumor.
6. Kofein (Caffeine) - O kofeinu svi manje-više znaju, izaziva zavisnost

7. Natrijum citrat (Sodium citrate/Trisodium citrate) - Ovaj "regulator" ukusa je ustvari ANESTETIK (za jezik) i antikoagulant!
(Mogu misliti kakav je ukus Kole bez njega?!)

8. Natrijum benzoat (Sodium benzoate) - E211 -konzervans, koji može da reaguje sa Vitaminom C i formira Benzen, čija su kancerogena svojstva poznata. Takođe utvrđeno je da ova hemikalija izaziva ćelijsko oštećenje, jer utiče na DNK mitohondrije! 2007.god. je otkriveno da natrijum benzoat (E211) izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod dece! Prema ovim istraživanjima IQ opada i do 5.5 poena!!! U Koka-Koli su izjavili da ce obustaviti upotrebu E211 "čim se pronađe adekvatna zamena!"

                                           ŽIVOT JE LEP I BEZ KOKA-KOLE :

                                             

Нема коментара:

Постави коментар